به گزارش روابط عمومی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی رازی، طیبه اکبری کارشناس مسئول و مدرس واحدهای آزمایشگاهی حشره شناسی از گروه آموزشی گیاهپزشکی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی به اهمیت گروه گیاهپزشکی در شناسایی آفات و بیماری های گیاهان اشاره کرد و گفت: آزمایشگاه آفت شناسی و حشره شناسی با هدف آموزش، شناساندن حشرات و آفات به دانشجویان به عنوان مهندسان کشاورزی برای تشخیص بیماری ها و ارائه راهکارهای مبارزه با این آفات در زمینه های مختلف  زراعت، کشاورزی، منابع طبیعی و غیره تاسیس شده است.

  این کارشناس در تشریح وجود مجموعه ای از حشرات خشک شده در این آزمایشگاه که توسط اساتید یا دانشجویان این رشته  طی سالیان زیادی جمع آوری شده اند، افزود: اقداماتی که در این آزمایشگاه انجام می شود، شامل: نگهداری و سرویس‌دهی وسایل آزمایشگاه به عنوان مثال نگهداری از میکروسکوپ ها، دستگاه ها ، آون و ژرمیناتورها و همچنین مراقبت و سم‌پاشی از این مجموعه های چوبی حاوی حشرات خشک شده در مقابله با آفت زدگی آن ها است.

  اکبری اظهار داشت: بررسی و نگهداری مجموعه‌ها چوبی در راستای مبارزه با آفت زدگی به صورت ماهانه و با استفاده از سم‌های پودری مانند: "سوین" انجام می گیرد که این کار در سال های گذشته به کمک دانشجویانی در قالب کار دانشجویی انجام می گرفت و هم اکنون نیز نیاز به همکاری دانشجویان در این آزمایشگاه احساس می شود.

 وی همچنین از انجام پروژه های دانشجویان تحصیلات تکمیلی در آزمایشگاه آفت شناسی و حشره شناسی خبر داد و گفت: آموزش تهیه اسلایدها، نحوه جمع آوری نمونه های مورد آزمایش و تدریس واحدهای درسی در طول ترم های آموزشی از دیگر خدمات این بخش از پردیس کشاورزی و منابع طبیعی می باشد.

  کارشناس مسئول آزمایشگاه آفت‌شناسی تصریح کرد: در این آزمایشگاه انواع حشرات از راسته های مختلف از جمله پروانه ها، سوسک ها، ملخ ها، زنبورها، دوبال ها، سِن ها و غیره برای بررسی و انجام پروژه ها و دیگر اقدامات آموزشی- پژوهشی وجود دارد.

  اکبری با تاکید بر وجود کتاب های مرجع در آزمایشگاه آفت شناسی برای امانت دهی به دانشجویان، گفت: کمک رسانی به پروژه های افراد برای تهیه اسلاید ها مخصوصا اسلایدهایی که حشرات کوچک در آن قرار می گیرد با وسایلی چون چسب، لام، لامل و الکل نیز در این آزمایشگاه در دستور کار آمده است.

  این مسئول در پایان با اشاره به آموزشی بودن آزمایشگاه آفت شناسی، افزود: دستگاه هایی همچون آون برای خشک کردن اسلایدها،  پنج عدد میکروسکوپ چشمی کوچک، دو عدد میکروسکوپ بزرگ وپیشرفه، تعداد ۱۰ عدد استریومیکروسکوپ برای حشره شناسی و همچنین میکروسکوپ هایی با دوربین دیجیتال برای عکسبرداری از نمونه حشرات و نمایش در صفحه نمایشگر رایانه و سایر امکانات این آزمایشگاه را تجهیز کرده است.

 

آخرین اخبار