profile - دانشکده کشاورزی
عضو ﻫﯿﺎت ﻋﻠﻤﯽ داﻧﺸﮑﺪه کشاورزی
پردیس دانشگاه
علیرضا زبرجدی
استاد / مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی
تحصیلات
- دکتری: دانشگاه تربیت مدرس، اصلاح نباتات، ژنتیک مولکولی
تماس
تعداد بازدید: 2999
بیوگرافی
پروفسور علیرضا زبرجدی (Alireza Zebarjadi) متولد هشتم ژولای 1970 در کرمانشاه، دانش آموخته مقطع کارشناسی در رشته زراعت و اصلاح نباتات (Agronomy and Plant Breeding) از دانشگاه رازی در سال 1997 و مقطح کارشناسی ارشد در رشته اصلاح نباتات (Plant Breeding) از دانشگاه تربیت مدرس در سال 1999 است. ایشان دکتری خود در گرایش ژنتیک مولکولی و مهندسی ژنتیک (Molecular Genetics and Genetic Engineering) را در تابستان 2005 از دانشگاه تربیت مدرس دریافت نمود. وی یک دوره تحقیقاتی پس از اخذ دکتری طی سالهای 2005-2006 در مرکز تحقیقات کشاورزی و تغذیه کانادا (Agriculture and Agri-Food Canada=AAFC) گذرانیده است. وی در ژولای 2006 همکاری رسمی خود بعنوان مدرس و محقق با دانشگاه رازی را آغاز نمود. ایشان هماینک Professor (Full) گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی
Department of Plant Production and Genetics) ( در دانشکده علوم و هندسی کشاورزی است.
در طول این مدت، وی درسهای مختلفی از قبیل بیوتکنولوژی گیاهی (Plant Biotechnology)، کشت بافت گیاهی (Plant Tissue Culture)، اصلاح نباتات (Plant Breeding)، ژنتیک (Genetics) و آمار (Statistics) را در دوره کارشناسی تدریس کرده است. همچنین دروسی که ایشان معمولا در دورههای تحصیلات تکمیلی تدریس میکنند عبارتند از سیتوژنتیک گیاهی (Plant Cytogenetics)، مهندسی ژنتیک (Genetic Engineering)، بیوشیمی (Biochemistry)، بیوانفورماتیک (Bioinformatics) و کشت بافت گیاهی (Plant Tissue Culture).
در حوزه پژوهش، موضوعات اصلی مورد علاقه وی عبارتند از بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک گیاهی و کاربرد آنها در اصلاح گیاهان زراعی و دارویی با تاکید بر شناسایی (Identification)، جداسازی (Isolation)، همسانه سازی (Cloning) و دستورزی (Manipulation) ژنهای درگیر در مسیر بیوسنتز اسیدهای چرب در گیاهان روغنی نظیر چیا (Chia seed)، کلزا (Canola)، گلرنگ (Safflower)، کاملینا (Camelina) و بالنگوی شهری (Lallemantia iberica) و انتقال ژن در این گیاهان. همچنین بهینه سازی کشت بافت گیاهان دارویی و باغی را نیز در کارنامه خویش دارد. اخیرا نیز برنامه اصلاح کلاسیک و مولکولی گیاه ارزشمند روغنی-دارویی چیا (Chia seed) برای کشت در شرایط مختلف کشور را در دستور کار خود دارد.
ایشان در انتشار بیش 110 مقاله در مجلات معتبر خارجی و داخلی، ثبت 10 ژن و راهنمایی بیش از 60 پایان نامه تحصیلات تکمیلی نقش آفریده اند.
پروفسور علیرضا زبرجدی همچنین در فاصله سالهای 2007 تا 2022 بعنوان مدیر مزرعه آموزشی-تحقیقاتی، معاون پژوهشی پردیس و معاون پژوهش و فناوری دانشگاه رازی انجام وظیفه نموده است.