گروه علوم و مهندسی خاک

علی اشرف امیری نژاد
مدیر گروه علوم و مهندسی خاک
استادیار

راه های ارتباطی با گروه علوم و مهندسی خاک و آموزش دانشکده از طریق ارسال پیام در واتس آپ 

شماره آموزش پردیس کشاورزی:                                   ۰۸۳۳۸۳۳۰۹۰۹
آیدی تلگرام:                                                           @Pardis_Razi
آدرس کانال اموزش:                                  @keshavarzi_edu_razi
گروه علوم مهندسی خاک:                                             ۰۹۰۲۰۳۴۷۷۴۷     (فقط جهت ارسال پیام)

اعضای هیات علمی:

کارشناسان گروه:

خانم نسرین کاظمی

تاریخچه گروه:

آزمایشگاه خاک شناسی که با آغاز بکارآموزشکده کشاورزی در دانشگاه پی ریزی شده بود،در سال۱۳۶۷با تشکیل دانشکده کشاورزی و جذب اعضاء هیئت علمی، وارد دوره جدید فعالیت آموزشی و پژوهشی گردید. در سال ۱۳۸۵ با اخذ مجوز جذب دانشجو در مقطع کارشناسی، گروه مهندسی علوم خاک رسما" تاسیس، و در مهرماه سال ۱۳۸۶ اقدام به جذب دانشجو نمود. این گروه از سال ۱۳۹۰ با پذیرش دانشجو در رشته علوم و مهندسی خاک به این نام تغییر عنوان داد.
همچنین، در سال ۱۳۹۰ با گشایش دوره کارشناسی ارشد در چهار گرایش اصلی (پیدایش و رده بندی خاک، فیزیک و حفاظت خاک، شیمی و حاصلخیزی خاک و بیولوژی خاک) در گروه موافقت گردیده و بر این اساس نخستین دوره دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد پذیرفته شدند. هم اکنون این گروه در مقطع کارشناسی ارشد در دو رشته مدیریت منابع خاک (با گرایش های تحصیلی: فیزیک و حفاظت خاک، و منابع خاک و ارزیابی اراضی) و مدیریت حاصلخیزی و زیست فناوری خاک (با گرایش های تحصیلی: شیمی و حاصلخیزی خاک،و بیولوژی و بیوتکنولوژی خاک) اقدام به پذیرش دانشجو می نماید.
اعضاء هیئت علمی گروه در تمامی گرایش های علوم خاک مشغول به تدریس و پژوهش بوده و راه اندازی دوره دکتری در دستور کار برنامه های میان مدت این گروه است. گروه با برخورداری از اعضاء هیأت علمی آموزشی و پژوهشی، کارشناسان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی، دارای ظرفیتهای بالقوه سرشاری برای انجام تحقیقات و پروژههای مختلف در سطح استانی، ملی و بین المللی است.

اهداف گروه:

از آنجا که خاک یک منبع طبیعی غیر قابل تجدید شونده است، بهره برداری نامناسب از آن موجب تخریب و کاهش تولید در بخش کشاورزی می شود. فلذا، هدف اصلی از ایجاد و توسعه گروه علوم و مهندسی خاک، پرورش دانش آموختگان علوم خاک در مقاطع مختلف است تا با مباحثی چون شناخت خاک و بررسی کیفیت آن، و نیز نحوه مدیریت خاک به عنوان یک منبع تولید آشنا شوند. از این طریق می توان به حفاظت خاک از انواع آسیب‌ها (مثل فرسایش، آلودگی و شور و سدیمی شدن) برای نسل های آینده اقدام نمود. بطورکلی می توان گفت که علوم خاک از جمله دانشهای بنیادی و مهم در مهندسی کشاورزی و محیط زیست است که به بررسی کیفیت و خصوصیات فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و میکرومورفولوژیکی خاک می پردازد.